Personvern

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan Omfar - Erdal Strikk og Design, Linda El'Mourabit samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsider. Erklæringen inneholder informasjon som du har krav på når du samler inn informasjon fra vår nettside (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 første ledd). Omfar - Erdal Strikk og Design, Linda El'Mourabit, ved daglig leder, har ansvar for behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personlig informasjon om tjenester som å motta nyhetsbrev og sende oss en forespørsel via vårt kontaktskjema. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Nettanalyse og informasjonskapsler (cookies)
Som en viktig del av arbeidet med å lage en brukervennlig nettside, ser vi på brukermønsteret til de som besøker siden. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse og gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som brukes. Ingen av informasjonskapslene lar oss koble informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Informasjonen som mottas er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personlig informasjon fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en person. Omfar - Erdal Strikk og Design, Linda El'Mourabit bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og behandles av Google. Den lagrede IP-adressen kan derfor ikke brukes til å identifisere den enkelte bruker.

Utføring av betaling/ordrer
Vi bruker Nets som leverandøren av betalingstjenester. Dette innebærer at vi kan overføre dine personopplysninger i form av kontakt- og ordredetaljer til Nets når siden med kassen er lastet opp, for at Nets skal håndtere ditt kjøp. Dine overførte personopplysninger blir behandlet i tråd med Nets egen personvernerklæring.

Søk
Omfar - Erdal Strikk og Design, Linda El'Mourabit lagrer informasjon om hvilke søkeord brukere bruker på våre sider i Google Analytics. Formålet med lagringen er å forbedre informasjonstjenesten vår. Søkebruksmønsteret lagres i aggregert form. Det er kun nøkkelordet som lagres og de kan ikke kobles til annen informasjon om brukerne, for eksempel IP-adressene.

Del/tipstjeneste
"Del med andre"-funksjonen kan brukes til å videresende lenker til nettstedet via e-post, eller til å dele innholdet i sosiale nettverk. Tips til tips logges ikke hos oss, men brukes kun for å legge tipsene til fellesskapet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger denne informasjonen. Alle slike tjenester bør derfor brukes klokt. Hvis du bruker e-post-funksjonen, bruker vi kun de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen på nytt uten noen form for lagring.

Nyhetsbrev
Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev fra Omfar - Erdal Strikk og Design, Linda El'Mourabit sin nettside. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere ditt navn og e-postadresse. Vi registrerer også virksomheten du jobber for. Denne informasjonen deles ikke med andre virksomheter og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Informasjonen vil også bli slettet dersom vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

Side- og tjenestefunksjonalitet
Informasjonskapsler brukes i drift og presentasjon av data fra nettsider. Slike informasjonskapsler kan inneholde språkkodeinformasjon for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter lastbalansering av systemet, noe som sikrer alle brukere en best mulig opplevelse. For tjenester som krever innlogging eller søk, kan informasjonskapsler brukes for å sikre at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Hvordan administrere informasjonskapsler i nettleseren din
https://nettvett.no/ kan du lese hvordan du stiller inn nettleseren din til å akseptere/avvise informasjonskapsler og få tips for tryggere internettbruk.